.
Varför dekarboxylering av din cannabis är så viktigt
Dekarboxylering kan låta komplicerat men chansen är att du redan har upplevt det. Enkelt förklarat betyder det att du helt enkelt värmer upp cannabis och det är det enda sättet att se till att du får ut mesta möjliga av dina ätbara produkter.
Innehåll:
De fytokemikalier som finns i rå cannabis skiljer sig mycket från de som finns i röken efter att du har tänt dina knoppar. Om vi sa till dig att äta en påse med råa cannabisblommor inte skulle ge dig ett rus, skulle du tro oss?
Sanningen är att rå cannabis inte innehåller psykotropa molekyler, eller snarare innehåller den extremt låga nivåer av dem. De färska, klibbiga knopparna är istället rika på föregångarkemikalier som kallas cannabinoidsyror.
Det krävs en värmedriven molekylär reaktion - känd som dekarboxylering - för att omvandla de icke-psykotropa cannabinoidsyrorna till de cannabinoider vi känner och älskar.
Fortsätt läsa för att lära dig allt om dekarboxylering. Du kommer att upptäcka den exakta mekanismen som är inblandad, hur du dekarboxylerar dina egna blommor och varför du också ska dekarboxylera CBD-rika sorter.
Dekarboxylering: Vad är det?
Ordet dekarboxylering låter som ett komplext begrepp som du förmodligen glömde efter kemilektionerna. Trots det tunga ordet så beskriver det faktiskt en superenkel kemisk process som ligger till grund för cannabisupplevelsen.
Att bli kär i cannabis återupplivar ofta kärleken till vetenskap hos många rökare och odlare. Använd din passion för gräs och gör dig redo att lära dig exakt vad som händer när du applicerar en flamma på dina hemodlade knoppar.
-
Vad är cannabinoidsyror?
När du tittar närmare på dina knoppar har du förmodligen lagt märke till ett lager av små kristallstrukturer. Dessa körtlar - kända som trikomer - arbetar övertid för att pumpa ut ett harts fyllt med cannabinoidsyror som THCA och CBDA.
När cannabisvetenskapen fortsatt att utvecklas så har forskare upptäckt att dessa molekyler har sina egna unika effekter. THCA producerar emellertid inga psykotropa effekter och är inte mycket till användning för dem som strävar efter ett rus.
När du applicerar en flamma till ändan av en joint eller trycker på knappen på din vape utsätter du dessa molekyler för höga temperaturer. Denna värme utlöser sedan en karboxylgrupp, en kort process som annars kallas dekarboxylering. Detta omvandlar THCA, CBDA och andra cannabinoidsyror till deras motsvarande cannabinoider (dvs. THC, CBD, etc.), vilket ger oss deras välbekanta effekter.
-
Vid vilken temperatur inträffar dekarboxylering?
Dekarboxylering sker vanligtvis vid samma temperatur för både CBDA och THCA. När de utsätts för förhållanden på 110 °C konsekvent i 30-45 minuter omvandlas de två till CBD respektive THC. Denna temperatur ändå tillräckligt låg för att hålla de aromatiska terpenerna och andra önskvärda fytokemikalier intakta.
-
Fördelar med dekarboxylering
Dekarboxylering har många fördelar. Även om rökning omvandlar THCA direkt till THC, finns det fördelar med att dekarboxylera din cannabis redan innan du röker det.
Cannabinoidaktivering
Dekarboxylering aktiverar de psykotropa elementen i cannabis (THC) såväl som de holistiska elementen (CBD, etc.). Medan dekarboxylering är obligatoriskt vid rökning och vejpning så kräver ätbara produkter något mer omfattande förberedelser för att vara effektiva.
Förhindrar patogener
Dekarboxylering ger också skyddande effekter. Även om cannabisblommor i allmänhet är mycket säkrare i slutet av odlingscykeln, kan patogener fortfarande sätta klorna i knoppar medan de lagras. Dekarboxylering hjälper till att avlägsna fukt från cannabisblommor, vilket minimerar risken för att mikrobiella patogener förstör din skörd.
-
Varför du behöver dekarboxylera CBD-varianter
Precis som du behöver dekarboxylera ditt THC-gräs för att känna dess effekter, kommer du också att dra nytta av att göra det med dina CBD-blommor. Under dekarboxyleringsprocessen omvandlar CBDA till CBD. Även om CBDA visar några intressanta effekter, erbjuder CBD mycket väl förstådda fördelar. Innan du tillverkar ätbara, tinkturer eller oljor med dina CBD-knoppar, se till att du dekarboxylerar dem för bästa resultat.
Dekarboxyleringstemperatur för THC och CBD
Dekarboxyleringstemperaturer är i stort sett desamma för de flesta huvudsakliga cannabinoiderna. Som nämnts får en temperatur på 110 °C, som hålls i 30–45 minuter jobbet gjort.
Kokpunkter för cannabinoider, terpener och flavonoider
Många cannabisrökare förväxlar dekarboxylering med förångning (kokpunkt). Även om dekarboxylering sker naturligt vid förångning kan kokpunkten för olika cannabinoider, terpener och flavonoider variera dramatiskt beroende på flyktigheten hos fytokemikalien i fråga.
Kolla in de rekommenderade temperaturinställningarna nedan när du känner för att vejpa din cannabis.
-
Cannabinoider
Cannabinoider förångas vid olika temperaturer, vilket innebär att en vejp med exakta inställningar kan rikta sig mot specifika cannabinoider. Ändra temperaturen beroende på vilken sort du röker - du kommer att hitta olika inställningar som fungerar bättre för hög-THC jämfört med hög-CBD-knoppar.
THC | 157°C | |||
CBD | 160–180°C |
THC | 157°C |
CBD | 160–180°C |
-
Terpener
Terpener understödjer de läckra och unika smakerna för varje cannabissort. Dessutom synergerar dessa molekyler med cannabinoider för att förstärka deras effekter.
Caryophyllene | 119°C | Limonene | 177°C | |
Myrcene | 160–180°C | Linalool | 198°C | |
Cineole | 176°C | Terpineol | 218°C |
Caryophyllene | 119°C |
Myrcene | 166–168°C |
Cineole | 176°C |
Limonene | 177°C |
Linalool | 198°C |
Terpineol | 218°C |
-
Flavonoider
Flavonoider kompletterar också de cannabis komplexa fytokemi. Dessa molekyler är bland annat associerade med antioxidanteffekter. Vissa av dem förekommer i hela växtriket, medan andra är unika för cannabis.
Apigenin | 178°C | |||
Cannflavin A | 182°C | |||
Quercetin | 250°C |
Apigenin | 178°C |
Cannflavin A | 182°C |
Quercetin | 250°C |
Dekarboxylering av kief och koncentrat
Kief- och cannabiskoncentrat erbjuder en mer potent upplevelse än bara blommor. Odlare samlar vanligtvis kief med hjälp av kvarnar eller silbrickor, vilket innebär att trikomer inte utsätts för höga temperaturer under processen. Dessutom når vissa koncentratberedningsmetoder inte dekarboxyleringspunkten.
För att säkerställa maximal styrka rekommenderar vi att du använder samma procedur som beskrivs ovan för att dekarboxylera dina cannabisknoppar/kief innan du gör dessa produkter.
Hur man dekarboxylerar cannabis
Vid rökning och vejpning sker dekarboxylering naturligt som ett resultat av processen. Även om det är mycket mindre förfinat än metoderna nedan, tänder du din gräs med en flamma och dekarboxylerar cannabinoiderna och terpenerna omedelbart, så att du snabbt kan suga in och dra nytta av effekterna. Den överdrivna värmen som produceras med denna metod är emellertid känd för att "döda" några av dessa flyktiga molekyler. Vejpning är lite mer kontrollerad, enheter värms upp för att aktivera THC och andra cannabinoider och terpener precis runt deras kokpunkter, vilket möjliggör en nästan full dos av varje förening.
-
Ugnmetod
tillverkar ätbara produkter, är helt enkelt att "baka" dem i ugnen. Det finns några steg inblandade i denna metod:
- Mal din cannabis tills den räcker till för att smidigt spridas över en tunn yta.
- Täck en bakplåt med ett ark pergament eller bakplåtspapper.
- Häll din malda cannabis över pappret och se till att den sprids jämnt.
- Förvärm ugnen till 115 ℃ och placera brickan i ungefär 45 minuter och rör om cannabis omkring halvvägs.
Det är viktigt att vara medveten om din ugns temperatur under denna process. Att baka dina knoppar vid en högre temperatur kan verka som att det skulle få jobbet gjort snabbare, men det kommer sannolikt bara att bryta ner cannabinoiderna och terpenerna, vilket gör dem potentiellt oanvändbara. Att baka dem vid en lägre temperatur under en längre tid anses i allmänhet vara den säkraste och den mest effektiva metoden för dekarboxylering av cannabis.
Även om detta är den vanligaste metoden (och många skulle säga den enklaste), finns det flera andra sätt att dekarboxylera marijuana.
-
Mikrovågsmetod
Om du inte har 45 minuter på dig att baka ditt gräs i ugnen då är den här metoden perfekt. Även om det är lite opraktiskt så kan du använda din pålitliga gamla mikrovågsugn för att dekarboxylera din cannabis på bara några minuter. Du gör så här:
- Mal ditt gräs till medelhög konsistens, precis som tidigare metoder. Lägg den i en mikrovågssäker skål eller bricka.
- Mikrovåga på HÖG effekt i ungefär 90 sekunder.
- Ta ut ditt gräs och lukta på det. Det ska lukta skarpt men inte brännas. Om den inte är där ännu, rör om den och lägg tillbaka den i mikrovågsugnen i ytterligare 60–90 sekunder.
Att mikro cannabis är lite knepigare än att använda en ugn, eftersom du inte har någon kontroll över temperaturen. Dessutom varierar mikrovågorna mycket, så du måste spela saker efter känn beroende på märke och den modell du har hemma.
Om du är orolig för att bränna ditt gräs med den här metoden, överväg att använda en lägre mikrovågsinställning och baka din knopp lite längre.
Håll alltid ett öga på din knopp för att säkerställa att den inte brinner och använd näsan för att avgöra om den har dekarboxylerats ordentligt.
Oavsett vilket sätt du väljer för att dekarboxylera ditt gräs, kom ihåg: lågt och långsamt. Att använda höga temperaturer för att snabbt värma upp din cannabis riskerar att bränna både cannabinoider och terpener, vilket förstör ditt gräs styrka och arom. Håll dig vid lägre temperaturer och ta dig tid, så får du ett perfekt aktiverat gräs redo att användas i något av dina favoritrecept.
-
Sous-vide Method
Denna metod är förmodligen vår andra favoritmetod för dekarboxylering av cannabis efter ugnsmetoden. Eftersom vatten kokar vid 100 ℃ är det bokstavligen omöjligt att bränna gräset med den här metoden. Dessutom, för att du använder en termometer har du också riktigt nära kontroll över din temperatur för att säkerställa att du aktiverar alla cannabinoider i din knopp.
Så här dekarboxylera du ditt gräs med sous-vide:
- Mal din knopp till medium konsistens, lägg den i en sous-vide-påse och förslut den.
- Om du har en sous-vide precisionskokare, ställ in den för att laga mat vid 95 ℃. Lägg din påse i kokaren och koka den i ungefär 1 timme. Om du inte har en sous-vide kokare, fyll en kastrull med vatten och koka upp på hög värme.
- När du har kokat, ta ner värmen och använd en termometer för att hålla din vattentemperatur på 95–100 ℃.
- Placera din vakuumförslutna påse med gräs i vattnet och koka i cirka 60 minuter.
När du använder sous-vide är tålamod nyckeln. Denna metod tar särskilt längre tid än de andra på den här listan, men resultaten är verkligen konsekventa.
-
Naturlig metod
Det är värt att notera att cannabis naturligt decarboxylates över tid om de lämnas för sig själv. Dess exponering för luft och värme räcker för att gradvis förvandla THCA till THC och THC till cannabinoiden CBN. Denna process är dock otroligt lång, så värme kommer nästan säkert att vara nödvändigt för att driva på det. Oavsett vilken metod du väljer så är dekarboxylering avgörande för att "låsa upp" den psykotropa kraften hos vår berömda THC.